torstai 2. kesäkuuta 2011

Lomailua!

On jäänyt viime aikoina päivitykset vähemmälle kun omistajalla oli viiden päivän työputki johon sisältyi myös mukavia kymmenen tunnin työpäiviä. Arvata saattaa että tästä johtuen on myös treenaus jäänyt vähiin, lähinnä perustottelevaisuutta kotona ja lenkillä ollaan harrastettu. Tähän tulee kyllä muutos, sillä tiistaina oli työputken viimeinen päivä ja omistaja pääsi ansaitulle kesälomalle!

Olen kokeillut nyt Pojun kanssa kasvattajan vinkkiä siihen hihnassa seuraamiseen, eli köytin hihnan omalle vyötärölle, toisen pään koiran kaulaan ja sit mentiin! Aluksi oli aikamoista sinkoilua kun sitä virtaa oli taas päässyt kertymään eikä koira voinut käsittää että nyt ei mennä lenkille vaan harjoitellaan seuraamista. Loppuvaiheessa Poju rupes jo ymmärtämään et täähän on ihan sama juttu kun ilman hihnaa, eli seuraataan ja otetaan kontaktia mammaan :) Olen kyllä pitänyt lenkit ja seuraamiset erillään, kun lenkillä on niin paljon muuta mietittävää ettei pienen pojan päähän mahdu mitkään seurauttamiset. Vetäminen on sit asia erikseen, siihen puutun kyllä mutta koira saa kulkea edellä jos kävelee nätisti eikä kisko.

Saatiin myös ratkaisu Pojun tuhoamistaipumukseen, omistajan toinen puolisko rakensi meille häkin portaiden alle. Poju majailee siellä silloin kun olemme pois kotoa, yleensä ei paria tuntia kauempaa mutta poikkeuksiakin valitettavasti on. Äitini käy parhaansa mukaan päästämässä Pojun pissalle jos meillä on pidempiä työpäiviä, mikä helpottaa huomattavasti! Tosin rappusetkin pääsivät remonttiin kun Poju oli ensimmäistä vai toista kertaa häkissä niin ettei kukaan ollut kotona. Aluksi pidettiin siis koiraa häkissä vain lyhyitä aikoja, niin että oltiin itse kotona jotta se tottuisi siihen. Poju menee jo häkkiin ihan mielellään, osaa siis yhdistää jo häkin ja namit :)

Olen myös ruvennut vakavasti miettimään kastrointia.. Tuntuu että muiden uroskoirien kanssa tulee lähes aina jotain rähäkkää ja koira on todella levoton jos lähialueella on jollain nartulla juoksut. Ääntä ei vielä ole ruvennut kuulumaan turhautumisen takia, toivottavasti ei alakaan. Toisaalta, jos koiralla on paljon potentiaalia niin miksi kastroida jos sillä voisi teettää pentueen tai pari? En tiedä, ehkä hieman aikaista ajatella mitään kokeita kun on taippariasiatkin retuperällä mutta pitää ajatella vähän pidemmällekin, jos ohjaajan rahkeet vaan riittää.

**

Eilen Poju oli yökylässä äitini luona, meillä oli siskoni valmistujaiset joita piti hieman juhlistaa enkä halua jättää koiraa yksin kotiin pitkäksi aikaa, varsinkaan yöksi. Poju oli päässyt illalla kunnolla uimaan Jaalassa ja puolilta päivin kun menin sitä hakemaan kotiin oli vastassa hyvin väsynyt mutta onnellinen labradori :) Köllöttelee parasta aikaakin jaloissa, nukkuminen on niin kivaa kun sisällä on viileää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti