sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Mökkitreeniä

Tänään lähdettiin kymmenen maissa suuntamaan miehen vanhempien mökille. Mökki sijaitsee saaressa ja soutuveneellä, jossa on pikkuinen moottori, matka kestää noin vartin verran. Pojua vähän hirvitti aluksi koko paatti, ajatteli varmaan että tollaseenko paattiin pitäisi hypätä kyytiin. Mieli muuttui kummasti ison venelaiturin päässä jossa asustaa paljon lokkeja, ne oli hurjan kivoja ja Poju olikin mamman kanssa hieman eri mieltä siitä että saako kesken matkan hypätä veneestä lokin perään, toistaiseksi tilanne on emännälle 1-0!

Mökille tultaessa annettiin koiralle lupa loikata veneestä kun se pysähtyi ja silloin lähti koira kuin tykin suusta, uiminen on ihan ykkösjuttu Pojun mielestä :) Kaverina mökillä oli appivanhempien coton de tulearit Nuppu ja Topi, joiden kanssa Pojulla on ainaa kivaa, vaikka Nupulla ja Topilla ei oliskaan niin kivaa ;) Aluksi mieheke heitteli koiralle palloa ja yritin kovasti neuvoa että mitä pitää tehdä jos se ei palauta palloa. Kuuroille korville meni kaikki vinkit, mut silti myöhemmät pikkutreenit meni mallikkaammin kuin yleensä, olin ihan hämmästynyt!

Tein Pojulle itsekseni pari markkeerausta, koin turhaksi ottaa avustajaksi ketään kun tiesin itse miten ja millaiset markkeeraukset olin mielessäni ajatellut. Tehtiin parit ensimmäiset markkeeraukset paikassa jossa koiran oli tavallaan pakko palauttaa, eli joko sen oli juostava minua kohti, tai napattava dami ja jatkettava suoraan eteenpäin, mitä ei vielä toistaiseksi (koputtaa puuta..) ole tapahtunut, damit tuli jaloille mutta takasinpäin kuitenkin. Palautusta oon koittanu innostaa sillä että lähden koiraa vähän matkaa karkuun, jolloin palautuksesta tulee kiva juttu kun saa mamman kiinni ja vielä hurjasti kehuja!
Seuraavat markkeeraukset tein vähän pidemmälle matkalle ja niin että koiralla oli mahdollisuus lähteä sinkoilemaan ohjaajaa karkuun jos siltä tuntu. Palautukset tuli hienosti käteen kolme kertaa, ihan loistava juttu! Herra tais olla itsekin itsestään hyvin ylpeä kun käveli sivulle niin nokka ja häntä pystyssä että ;)

Treenin jälkeen saatiin koirillekin murkinat naaman eteen, tosin kuten tavallista Poju söi ensin kiltisti oman kuppinsa tyhjäksi ja kun pikkukoirille ei uponnut grillimakkaran + koirannappulan yhdistelmä niin lapukka pisteli nekin poskeensa.. Siinä olikin sit tän päivänen ruokailu meidän jätkällä.. Kotiin päästessä oli koira jo suht poikki kaikesta uimisesta, treenailusta ja yleisestä häseltämisestä ja vetelee kolmatta tuntia sikeitä :)

4 kommenttia:

  1. Moi! Löysin just tän sun blogin :) Saanko linkittää Pojun seikkailut Montsan ajoihin?

    VastaaPoista
  2. Ainiin. Jos oot naamakirjassa, niin heitäppä kaveripyyntöä mun suuntaan (Mia Pulli), vois vaikka järkätä kimppatreenejä joskus :)

    VastaaPoista
  3. Linkitä ihmeessä, voisin koittaa saada itsekin aikaiseksi jonkun sortin linkkilistan ja linkata Montyn sinne :)

    VastaaPoista
  4. Joo - tää alkoi hyvin, kun pitää ihan anonyyminä kommentoida..
    Mutta siis Pojun sivut on kivat :) Ja Nuppu sekä Topi pysyy rannasta kaukana, kun Poju on paikalla, vaikka kaveruus sujuu muuten nykyisellään hyvin. Tosin Poju ei ihan vielä käsitä kokoaan, joka siis on 75 % enemmän kuin esim Nuppusella. Että joskus joutuu menemään kaverusten väliin säätämään ! Mutta Poju on ihana hössö ja ADHD kyllä tulee vähän mieleen ;) terkkuja teille Heidiltä ja karvakorvilta

    VastaaPoista