keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Noutohommat jäissä

Eilen kokeilin hieman että millä mielellä koira on kun ottaa damin mukaan pihalle. Energiataso hyppäsi pilviin ja koira ei nähnyt mitään muuta kuin sen patukan mikä emännällä oli kädessä. Harjoiteltiin damin suussa pitämistä, kun koiralla on tapana vähän ruveta hammastelemaan sitä hetken jälkeen. Harjoitusten jälkeen annoin Pojun kerran hakea damin, tai siis juosta damin luokse ja jäädä sille tielle.

Pitänee ensin saada toi kuumuminen hallintaan, koska koira näyttää mulle yhä edelleen keskisormea kun jättää palauttamatta tai juoksee ohi täyttä vauhtia. Taipparit me jätetään suosiolla ensi vuodelle, koiralla olis kyllä paukkuja mutta ei vaan aika riitä tässä kohtaa enää meille, parempi treenailla yksi osa-alue kerralla kuntoon kuin että kaikki asiat koittaisi saada haltuun samanaikaisesti.

Emäntä on tällä hetkellä kuumeessa joten Poju on saanut purkaa energiaa takapihalla pallon perässä juosten. Huomenna koira pääsee luultavasti tuohon joen rantaan vähän pulikoimaan ja sinkoilemaan pitkin mettiä isännän kanssa, sillä aikaa kun emäntä palelee sohvalla viltin alla. Tosin Poju on itsensä viihdyttämisessä jo aika korkealla tasolla, ykköshuvina on tällä hetkellä puruluun heittely pitkin olohuonetta ja sitä jahdataan täysillä! Emäntäkin saa päivän viihdeannoksensa kun katselee koiran touhuamista puolisen tuntia päivässä =)

Näyttelyihinkin ollaan harjoiteltu vaan vähäsen, menee miten menee.. Junnuluokassahan me ollaan joten toivottavasti saadaan vähän armoa tuomarilta. Seisominen alkaa pikkuhiljaa sujua, mitä nyt häntä sojottaa sinne sun tänne. Ravaaminen on edelleen ongelma, koiralla on tapana peitsata ja sen kanssa saa aluksi juosta ihan tosissaan että sen saa raville.. Jatkamme harjoituksia ensi viikolla!

2 kommenttia:

  1. Poju on jo selvästi rauhallisempi ja kyllä ne näyttelyt menee ihan mukavasti. Ensimmäinen kerta on aina ensimmäinen kerta, oppia ikä kaikki :) t. Nupun ja Topin emäntä

    VastaaPoista
  2. Heissan! Mites se teidän näyttely meni viikonlopulla?

    VastaaPoista